Cultiu de llibres

cultiu_enganxinaCultiu de llibres és el nom de la campanya d’activisme cultural que acabem d’impulsar un grup d’editorials independents de l’Estat espanyol, provinents de l’associació Contrabandos i de l’Espai Contrabandos. Totes les editorials impulsores tenim en els nostres catàlegs llibres que promouen el pensament crític.

Cultiu de llibres pretén fomentar la lectura i afavorir el cultiu de llibres, ja que són aquests la font de les idees crítiques. El funcionament de la campanya és ben senzilla: un cop al mes ens desplaçarem a alguna estació de la xarxa metropolitana de metro i distribuïrem gratuïtament als transeünts llibres amb el distintiu “Cultiu de llibres”.

Cada dia 12, a les 12h serem a una parada de metro. Estigueu atentes perquè coneixereu l’estació a través de les xarxes socials, dues hores abans de la cita.

 

Primeres cobertures

Llegeix la crònica de la primera acció del ‘Cultiu de llibres’ que va tenir llos el dia 12 de novembre de 2015 al metro de Fontana, Barcelona. I accedeix a les fotografies que es van fer durant aquesta acció.

Llegeix la notícia que el Diario.es va dedicar a la primera edició de la campanya, amb el títol: Editoriales independientes: cuando incluso regalar libros es complicado.

Mira el vídeo-notícia realitzat per Cugat.cat en la quarta edició del Cultiu de llibres, el passat 12 de febrer de 2016 als ferrocarrils de Sant Cugat del Vallès.

Video realitzat per Andrea Cea resum de l’acte realitzat el 12 d’abril de 2016 al metro Plaça Universitat.

 

12227690_537459129769482_6835692027769570720_n

 

Les editorials impulsores hem signat un manifest, que us presentem tot seguit:

 

Manifest Cultiu de Llibres

Cultiu de llibres, d’on broten les idees crítiques

 

La paraula cultura prové de cultivar. Cultivar la terra. El cultiu, relació conscient amb la natura, ha fet brotar alguns dels fruits més deliciosos.

Cultura, consciència i delícia és el que pretenem ajuntar amb aquest cultiu de llibres, on diverses editorials independents de la península ibèrica us oferim (regalem) alguns dels brots de la cultura. Perquè des del cultiu de llibres és d’on broten les idees crítiques.

Llegeix, comparteix, difon!