Presentació del reportatge “La batalla mundial per l’habitatge”

El proper dijous 12 de novembre, a les 19h, a l’Espai Contrabandos, presentem el dossier-reportatge “La Batalla Mundial por la Vivienda”, elaborat pel periodista Pere Rusiñol de la revista Alternativas Económicas i fruit de la col·laboració entre la publicació i l’Observatori DESC arran de la beca DevReporter.

memesBatallaHabitatge

L’acte, que a més de presentar el reportatge vol convidar a una reflexió sobre quines poden  ser les estratègies de lluita  a nivell internacional, comptarà amb Pere Rusiñol, autor del reportatge; Gemma Garcia, de la Xarxa DevReporter i periodista especialitzada en habitatge; Carlos Macías, portaveu de la PAH i Santi Mas de Xaxàs, de la PAH Internacional.
El reportatge investiga les actuacions dels fons de Wall Street a escala internacional, centrant-se en la situació als Estats Units, Espanya i Brasil. Mostra com, saturat el mercat de la hipoteca, els fons aposten per invertir en la compra d’habitatge de lloguer aconseguint altes rendibilitats i generant noves onades de desnonaments i augments de preu. Mentre els Estats es mostren incapaços de posar-hi fre, els moviments socials com  la PAH a Espanya, Right to the City a EUA o el Moviment dels Treballadors Sense Sostre (MTST) a Brasil, agafen múscul i comencen a organitzar accions de protesta a escala  internacional.
La xarxa de periodistes i professionals de la comunicació per al desenvolupament DevReporter ha atorgat enguany 6 beques per finançar reportatge sobre cooperació i solidaritat internacional elaborats conjuntament per ONG i periodistes. L’Observatori DESC va optar-hi amb Alternativas Económicas amb l’objectiu d’aprofundir en la lluita a favor del dret a l’habitatge.