La fira Cultures i resistències més 100% Raval

#espaieditorial El passat 6 de desembre es va celebrar la tercera edició de la fira Cultures i resistències, a la Rambla del Raval, una fira impulsada per les llibreries petites, crítiques i especialitzades de Ciutat Vella. I ja s’acosta la següent, el diumenge 3 de desembre, que es farà a la plaça Joan Amades, en l’encreuament entre el carrer del Carme amb l’Escola Milà i Fontanals.

 

L’edició més Raval

Cultures i resistències va dedicar el Dia de la Constitució (o Transacció) al concepte de desobediència. Un bon dia per fer-ho. Com cada edició, d’11 a 15h del matí vam treure els llibres al carrer, procedents les llibreries en aquest cas de Veus amb Veu, la Lluna, Pròleg, el Lokal i Espai Contrabandos. La DJ Monstruodoxa va posar en situació a tothom amb un repertori que us oferim en exclusiva:

 

Mississipi Fred McDowell- shake ‘em on down

Louis Amstrong- Go down Moses

Tiken jah Fakoly- African revolution

Tracy Chapman- Talkin ‘bout a revolution

Patti Smith- People have the power

Bob Dylan-The times they are a changin’

The Clash-Spanish bombs

Pink floyd- Another brick in the wall

Ana Tijoux- Shock

Safaa Arapiyat- (fragment del documental Checkpoint rock)

Keny Arkana- La rage

Bomba estéreo- Fuego

Gnawa Diffusion- Charla Town

 

Tot seguit, es va fer una xerrada titulada “Totes convivim, totes desobeïm”, amb Janet, membre del col·lectiu Putas Indignadas i l’antropòleg Manuel Delgado. La xerrada va servir per donar a conèixer l’assetjament policial que continuen patint les treballadores sexuals als voltants del carrer Robadors, i alhora la pressió que els nous veïns han exercit sobre aquesta mateixa zona, en el marc del procés de gentrificació del barri del Raval. Si voleu aprofundir en el tema, us recomanem l’article Cerco a Robador (número 71 Revista Masala).

CVi1vu4WcAA_LQA.jpg_large

La traca final va venir amb l’actuació de Pluton Pluton, músic i compositor del barri que, tot i la seva dolència evident de ciàtica, va sortir a l’escenari a donar-ho tot, amb ballarins i tot. La Mónica del Raval, també treballadora sexual, va cantar diverses peces com a cloenda, d’un dia de fira que va tenir com a protagonista el propi barri del Raval.

 

 

3 de gener, adéu a la monarquia

 “Carta als reis perquè la monarquia no torni mai més”. És el desig que subjau la 4ª edició de la fira Cultures i resistències, el proper diumenge 3 de gener, que es farà a la plaça Joan Amades, en la confluència entre el carrer del Carme i l’Escola Milà i Fontanals. Les llibreries tornarem a sortir al carrer, amb parades que estarem de 11 a 15h. El tema d’aquesta fira serà l’abolició de la monarquia, un bon propòsit per al 2016 que volem incloure en les nostres cartes als reis, les de les llibreries, és clar. A més, de la DJ Monstruodoxa, que repeteix, tindrem una xerrada amb l’economista Arcadi Oliveres i música per a fer una bona cloenda a la fira.