Comunismos por venir

De la mà de Jaime Vindel, Marcelo Expósito i Pablo Martínez, entre altres, tindrem l’oportunitat de debatre sobre Comunismos por venir, una de les novetats d’Arcàdia. Un llibre activista i socialment compromès, des del rigor i la solvència intel·lectual dels seus autors: Anselm Jappe, César Rendueles, Jodi Dean, Athena Athanasiou, María Eugenia Rodríguez Palop, Jaime Vindel i Kristin Ross

Com a contribució a una reflexió col·lectiva sobre la idea del que és comú, i des de l’anàlisi crítica de l’experiència comunista, aquest llibre aborda molts dels aspectes que dibuixarien uns comunismes que estarien «por venir»: des del qüestionament del projecte soviètic, la reivindicació de formes de relació basades en la solidaritat i en l’abolició de les jerarquies, el reconeixement de la interdependència, la definició de noves concepcions del benestar o la necessària feminització de l’espai públic. Els set textos constitueixen un cos de pensament que, sense abandonar l’acció, camina cap a una política que es preocupi per altres formes d’utopia.

Aquest és el tercer volum d’et al., una col·lecció de textos concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que es desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa. La comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar es converteix en una potència de transformació futura.