Del “salario para el trabajo doméstico” a nuestros días amb Silvia Federici

Silvia Federici estarà a l’estat aquest mes de març. El seu destí principal és el I Encuentro feminista sobre la historia de la caza de brujas que tindrà lloc a Pamplona els dies 22, 23 i 24 de març, però també visitarà Valladolid, Madrid i Bilbao.

A la llibreria transmetrem per streaming la sessió Las luchas de la reproducción. Del “salario para el trabajo doméstico” a nuestros días que Traficantes de Sueños organitza a Madrid.

Després d’un profund estudi de la història i de Marx ia partir de la seva pròpia experiència a l’Europa de postguerra, Silvia Federici, Selma James, Mariarosa Dalla Costa i Leopoldina Fortunati, entre d’altres, van donar entitat de treball no pagat a totes les tasques realitzades per les dones per a la producció i manteniment de la mà d’obra, imprescindibles per a l’acumulació de capital, l’anomenat treball domèstic. Van crear llavors el “Comitè per un salari per al treball domèstic” com una eina de visibilització i lluita; si la llar era un centre de treball, podria ser-ho també de subversió. Quaranta anys després cal preguntar-se pels actuals llocs i subjectes centrals de l’acumulació i per les nostres eines i espais per confrontar-la. Quin podria ser el nostre “salari per al treball domèstic”?

Més informació