Docufòrum Milicianes: projecció i debat

Aquest abril comptem amb un acte molt especial: la projecció del documental Milicianes. El visionat obrirà pas a un espai de debat per a parlar com abordar la histografia des d’una perspectiva de gènere acompanyades de Gonzalo Berger, historiador, guionista i coproductor del documental, i Emma Fernández,  companya d’ANDRONA Cultura Barcelona, col·lectiu especialitzat en memòria històrica local.

Sobre el documental

Milicianes és un projecte documental que cerca la identitat de les 5 milicianes afusellades a Mallorca l’any 36 i el projecte col.lectiu i revolucionari del que formaven part.

L’existència d’un diari, escrit per una d’elles, on es relaten els dies de campanya a Mallorca, una foto del grup, feta poc després de ser detingudes, i l’anonimat de tres d’elles, ha fet que sobre aquesta història hi hagi moltes llegendes. Vuitanta anys després, una intensa investigació retorna la identitat de les tres milicianes anònimes i les contextualitza en el moment històric que van viure des d’una perspectiva de gènere. La seva història ens permet sentenciar que la guerra no va ser tan sols cosa d’homes.

El documenta, que té una durada de 50 minuts, és una producció de #NinaProduccions i #CinèticaProduccions, amb la coproducció de TV3 i IB3..

Més informació