Explorant Mecanoscrit del segon origen. Noves lectures.

Dissabte 20 d’octubre a les 12h, obrint el el cap de setmana, us convidem a la presentació de la darrera novetat de Orsiny Press Explorant Mecanocrit del segon origen: Noves lectures, de Sara Martín Alegre (ed.) el primer llibre d’assaig que analitza Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo des d’un punt de vista acadèmic, i a l’hora amb vocació divulgativa. Una publicació que recull els articles de: Pere Gallardo Torrano, Antoni Maestre Brotons, Sara Martín Alegre, Anna M. Moreno-Bedmar, Pedro Nilsson-Fernàndez i Isabel Santaulària Capdevila.

El llibre
Mecanoscrit del segon origen és la novel·la catalana més venuda de tots els temps i, també, l’obra més recordada del seu autor, Manuel de Pedrolo. Escrita usant una prosa àgil, no gaire adornada i sense grans obstacles pel lector mitjà quant al vocabulari, Mecanoscrit té l’estranya qualitat de ser alhora una novel·la distòpica i utòpica, que defuig l’ús gairebé obligatori del realisme a la ficció catalana del seu temps per convertir-se, paradoxalment, en un dels millors exemples d’allò que la narrativa catalana pot aportar a la literatura universal.

Explorant Mecanoscrit del segon origen: Noves lectures presenta un estudi acadèmic rigorós de l’obra de Pedrolo. I ho fa amb una clara voluntat divulgativa, a fi que qualsevol interessat pugui complementar de la millor manera possible la lectura del que ja és, per mèrits propis, un clàssic de ple dret.

Més informació