La Fira Tinta Roja a Vilafranca

Ja és aquí la tercera edició de la Fira Tinta Roja, fira de l’edició independent i del llibre polític, que aquest any se celebra dissabte dia 4 de juny a Vilafranca del Penedès. La fira es farà a la Plaça Milà i Fontanals de Vilafranca i tindrà una part de fira de llibres i una altra d’activitats al voltant dels llibres. La fira l’impulsem  els següents col·lectius: Casal Popular de Vilafranca, la llibreria l’Odissea, l’Ateneu Vilanoví, el col·lectiu GER i l’Espai Contrabandos.

Fira de llibres al carrer

De 10:30 a 21h podreu conèixer la selecció de títols que us prepararem dues llibreries, l’Odissea de Vilafranca i l’Espai Contrabandos. Les parades de llibres estaran a la Plaça Milà i Fontanals. Llibres de tots els gèneres, assaig, novel·la i poesia, tot de pensament crític.

Activitats

Tot seguit, us detallarem les activitats que es faran en paral·lel a la fira, totes vinculades a llibres i sempre de temàtiques socials i polítiques.

 • 11:00 Pregó-conferència: Tanquem els CIE.
 • 11:00 a 14:00 Taller Islamofòbia i gènere, eines per descolonitzar la mirada.
  Lloc: Casal Popular de Vilafranca
  Inscripcions: [email protected]
  Preu: 5€
 • 11:30 Conta contes infantil: Amarg, dolç i suau. Infants Saharauís, tres tes, tres realitats. A càrrec d’Acaps Wilaia Alt Penedès.
 • 13:00 Vermut Roig i poètic. Inversos 2016: Ventades de foc.
 • Dinar al Casal Popular de Vilafranca a càrrec de La Mà Negra. Menú: 15€. Reserves: 630 48 72 13
 • 17:30 Conclusions del taller Islamofòbia i Gènere, amb Brigitte Vasallo.
 • 19:00 Presentació del llibre La pell de la fontera de Francesc Serés.

A més de les activitats del 4 de juny, també podeu veure l’exposició Les mines antipersones al Sàhara Occidental, cedida per Acaps Wilaia Alt Penedès: del 17 de maig al 19 de juny, al Casal Popular de Vilafranca (Carrer de Sant Raimon de Penyafort, 7).

Cartell Tinta Roja_actes

 

Taller d’islamofòbia i gènere amb Brigitte Vasallo
Què entenem per “persona musulmana”? Què és el colonialisme epistèmic? I l’homonacionalisme? Hi ha un islam queer? I un feminisme islàmic? Totes les dones musulmanes porten vel? Totes les dones amb vel estan casades? Totes elles són heterosexuals? S’utilitzen els drets de les dones i els drets LGTBI
per construir un discurs contra les persones musulmanes? Aquestes són algunes de les preguntes que abordarem en el taller “Islamofòbia i gènere, eines per descolonitzar la mirada” a Vilafranca del Penedès.

Vasallo és escriptora, periodista i feminista anti-racista. Treballa principalment sobre les fronteres i els seus conceptes. Fronteres físiques, culturals o mentals, divisions de gènere, límits identitaris. Amb especial interès per la islamofòbia de gènere i les relacions no-monògames i inclusives com a forma de resistència política.
Preu: 5€ / Inscripcions: [email protected]

Cartell Islamofobia