Grup de lectura de narratives: 1ª sessió “Jo no sóc d’aquí” de J.Sarrionandia

Obertes les inscripcions per a la primera sessió del grup de lectura de narrativas de L’Espai Contrabandos: “Jo no sóc d’aquí” de J.Sarrionandia

Inscripcions: [email protected]

J.Joseba Sarrionandia va escriure Ni ez naiz hemengoa (Jo no sóc d’aquí) quan era privat de llibertat a la presó d’Herrera de la Mancha l’any 1984. Jo no sóc d’aquí no és un diari de presó, tot i que està escrit a la presó i son texts correlatius seguint l’ordre d’un calendari. El dia de San Fermín de 1985 es va escapar de la presó amagat dins d’un altaveu. Des d’aleshores, viu i escriu des de la clandestinitat.

Trenta anys després d’haver estat escrit el text veu la llum en català en una excel·lent traducció feta per la Maria Colera Intxausti i l’Ainara Munt Ojanguren. I el text veu la llum en català per la col·laboració, de nou, entre Pamiela Argilaetxea i Pol·len Edicions, que ja havíem traduït al català Moroak gara behelaino artean? (Som com moros dins la boira?) ara fa poc més de dos anys.

Quan Sarrionandia acabi passejant, escrivint i parlant lliurament per la seva terra, convé que el públic de parla catalana s’hagi acostat a les obres d’un ferm candidat a premi Nobel de Literatura.

Grupo narrativas