Introducció a l’ortotipografia i la compaginació

#Curs

Dimarts 4 i dimecres 5 d’abril 17-21h

Badius, Carez, Dogiél, Elci, Edison, Formaleoni, Fossati, Franklin, Frisner, Greely, Mameranus, Mansion, Marcolini, Palacios, Prohudhon, Volpi, Ybarra, tots aquests cognoms de persones algunes desconegudes, altres més conegudes com Edison, Franklin, corresponen a filòsofs, poetes, llibreters, periodistes, historiadors, arquitectes, físics i inventors, que van compartir una professió, la de Tipògraf.

Va haver-hi un temps en què el tipògraf era tingut, per totes les classes de la societat, en gran estima i consideració. Els obrers del «nobilíssim art de la impremta» eren reconeguts i protegits pels governs, el mateix govern alemany els va concedir palès de noblesa i escut d’armes, autoritzant el seu ús a tots els tipògrafs sense distinció de nacionalitat.
L’obrer tipògraf, per la qual cosa al materialisme es refereix, no vivia en l’abundància però era justament remunerat i tingut en l’estima de tota la societat.

Com hem arribat fins aquí, a aquesta realitat on ja no se’ns esmenta pel nostre nom propi, sinó que se’ns designa com maquetador, compaginador, etc.

Hem perdut la nostra identitat i necessitem recuperar-la i fer-la valdre, per a això és necessari que ens formem i valorem la nostra professió. Aquesta trobada pot ser l’inici d’aquesta formació, una formació sempre inacabada, però del nostre nivell d’exigència depèn que puguem invertir la tendència, on fins al mateix Gremi, ha passat a cridar al nostre sector «Gremi de les Arts Gràfiques del Llibre» a «Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica».

Quan

Dimarts 4 d’abril, 17-21

Dimecres 5 d’abril, 17-21

Preu: 2o€

Inscripcions

 

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.