La Col·lecció Veus: poesia transformadora

En aquest acte de presentació de la col·lecció VEUS de Neret Edicions tindrem l’ocasió de gaudir d’un recital poètic i les intervencions de:

Micaela Mahi: Batete. Encontrando trozos de identidad.

Hanafi El-kadaoui: Un punki musulmán

Gemma Gelabert Gonzalo: Som Rius

La col·lecció VEUS, de Neret edicions, forma part del projecte Art Social i s’enfoca en la poesia com a eina transformadora.

Els tres autors que ens visiten han escrit poemaris a partir d’experiències en salut mental.

Els seus llibres són, per una banda, eines d’apoderament, i per l’altra, treballs de denúncia de l’estigma i el maltractament social i sanitari que pateixen aquestes persones.

A través d’una poesia bella i alhora compromesa, totes tres autores acosten aquesta realitat a la societat i s’allunyen de l’espai de malatia on les coloquem, retornant-lo a una estructura social i política que està malalta en si mateixa. Igual que altres col·lectius estigmatitzats com els emigrats, les dones, els negres, els homosexuals, etc., només reprodueixen, somatitzant, una disfunció que és social, no personal.

Una oportunitat per a reflexionar fins quin punt la salut és responsabilitat de tots i el camí és la salut comunitària, en la que estem tots implicats.

Més informació