La creació a Síria. Esmorzars Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani

Enguany la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, juntament amb l’Espai Contrabandos, celebrem una segona edició dels Esmorzars de la Mostra, un espai més proper per debatre sobre cinema i literatura amb algunes de les persones convidades. És imprescindible inscriure’s.

En aquesta ocasió tindrem el plaer de compartir una estona amb l’activista, realitzadora i productora Hala Alabdalla i el poeta Mohamed Bitari.

El cinema, com la literatura, documenta els canvis socials i de mentalitat, recupera memòries, agita la imaginació i fa somniar. Per això conversarem sobre les relacions que el sèptim art manté amb aquest món tan convuls que ens ha tocat viure.

 

Hala Alabdalla Cineasta siriana, treballa entre França, Síria i el Líban com a productora amb Ramad Films. La seva trajectòria compta amb més de 30 títols, en departaments artístics o de producció, així com amb la direcció de 7 films, entre llargs i curts. Ha treballat amb Omar Amiralay, com La vida quotidiana d’un poble sirià.

 

Mohamed Bitari Poeta i periodista palestí sirià establert a Catalunya, ha treballat per a mitjans en llengua àrab com Al-Arabi Al-Jadid, ha participat en obres de teatre i ha traduït a l’àrab autors com Federico García Lorca, Rafael Alberti o Miguel Hernández. De 2011 a 2014, va escriure sobre els documentals produïts a Síria.

T’hi esperem!

 

 

Més informació