La millor manera d’introduir-te en un llibre… és amb ‘Pròleg’

#espaieditorial Enguany la llibreria Pròleg de Barcelona celebra el seu 25è aniversari. Corria l’any 1990 quan l’Àngels participava a la IV Fira Internacional del Llibre Feminista, que es feia a Barcelona. Després de respondre masses vegades que a Barcelona no hi havia llibreria de dones, ella mateixa, i moltes dones més, van impulsar-ne la creació.

Moviment popular, des de baix, com es fan les coses que transformen. I per més simbologia, inauguració un 22 de maig, Santa Rita, patrona de l’impossible. L’impossible, com deia Madiba, deixa de ser-ho el dia que es fa possible, i 25 anys de possibilitats de literatura i assaig fet per dones ja son una realitat.

Així que el 22 de maig tindrem gresca, però per anar fent boca, aquest proper divendres dia 12, el Festival de Música BArnaSants dedica un dels seus concerts al 25è aniversari de Pròleg. Un concert amb veus com Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal.

Admiració i enhorabona a la tasca de Pròleg, i que per molts anys més ens introdueixi als llibres (que son molts, que son bons, i que ben necessaris son!).