LIA Raval, llibreries i biblioteques treballem en equip

#espaieditorial La biblioteca de Sant Pau-Santa Creu, la llibreria Veusambveu i l’espai editorial Espai Contrabandos ens hem unit per enfortir la presència del LLIBRE al barri del Raval. Hem creat LIA RAVAL, un paraigües conceptual a partir del qual oferirem grans sorpreses llibresques: un cicle trimestral d’activitats entre la biblioteca i les llibreries. El primer s’estrena aquest dimecres 8 de juny, amb el títol “Llegir, colllir, resistir. Terra, cultura i resistència a la Palestina actual”.

-> Dimecres 8 DE JUNY, 16h. a Veusambveu, Roig/Picalquers, 2

  • Inauguració de l’exposició “Cosecha en la revuelta” de La Recolectiva.
  • Conferència “La literatura com a eina de la cultura crítica”, amb la presència de Musa Abdel Muti i amb Ilan Pappé (via skype)

-> Dimecres 15 DE JUNY, 19 h. a l’Espai Contrabandos, Junta de Comerç, 20

  • Projecció del documental “Cosecha en la revuelta” de La Recolectiva

-> Durant tot el juny a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu exposició de llibres sobre Palestina i disponible la guia de lectura “Palestina, terra d’oliveres”

Per al quart trimestre, estem preparant un cicle on ens qüestionarem què és la cultura.

 

Cartel Palestina

 

Com va sorgir la idea?

Ens vam trobar a instàncies de la Biblioteca Sant Pau, per explorar la capacitat de fer propostes conjuntes que anessin en benefici de totes. Ens vam animar, i vam decidir liar-nos i elaborar propostes a partir d’eixos temàtics i convidar-vos a conèixer i reconèixer aquests tres espais.

Qui som?

La Biblioteca de Sant Pau-Santa Creu és la biblioteca del barri del Raval, té un fons documental que reflecteix la diversitat i treballa en xarxa amb l’entorn. Compta amb un fons especialitzat en món àrab, i ofereix títols en més de 20 llengües.

L’editorial llibreria Veusambveu neix amb el propòsit de donar veu a qui té molt a dir però poques oportunitats per fer-ho. A la vegada es construeix com a espai de creació, transformació i intercanvi cultural a través principalment del llibre crític però també amb el desenvolupament d’activitats socioculturals.

L’espai editorial Espai Contrabandos és un espai de visibilització de l’edició independent i del llibre de pensament crític que agrupa més de 46 editorials. L’objectiu de l’Espai Contrabandos és promocionar aquest tipus de llibres i les relacions i vincles entre les editorials que els publiquen, així com la seva incidència en la comunitat.

Què compartim?

L’interès per la bibliodiversitat, això vol dir la defensa de la pluralitat en els llibres. I ho fem des de la proximitat com a valor d’enfortiment de la comunitat.

Què volem fer?

Quan ens trobem gent vinculada al món del llibre és normal, freqüent i recomanable que ens engresquem i passem a l’acció. Per això hem pensat en organitzar cicles trimestrals on, a partir d’un eix temàtic, visibilitzar llibres i autores.

També volem sumar-nos a les dinàmiques d’agitació cultural del barri, i dels nostres espais i des de l’espai públic oferir continguts per al gaudi i la transformació social.

Reivindiquem alguna cosa?

  • Que cal potenciar dinàmiques culturals amb esperit crític.
  • Que el Raval disposi d’una biblioteca pel segle XXI, amb capacitat i serveis per atendre la comunitat.
  • Que les Administracions potenciïn la col·laboració entre entitats culturals del món del llibre.
  • Que les llibreries esdevinguin espais culturals a efectes de fiscalització i protecció immobiliària.
  • Que es faciliti l’ús de l’espai públic com a lloc de trobada de les expressions culturals.