NOVETATS

Amb el nou any ens han arribat una pila de nous llibres interessants! Us en presentem breument tres, i us convidem a venir a conèixer totes les novetats!

La sharía. Orígenes, desarrollo y usos contemporáneos.

48 La Sharia PORTADA

Baoudouin Dupret, de la mà d’Edicions Bellaterra,  argumenta que la sharïa és possiblement un dels conceptes del sistemà jurídic islàmic més desconeguts i alhora més citats, i fa una ampli recorregut i anàlisi d’aquest element des d’una mirada global: des del punt de vista moral, jurídic, i polític; discutint-ne els orígens. Es tracta d’un manual d’ús per escometre l’anàlisi d’aquesta figura i desmuntar-ne els tòpics.

PVP: 15e

 

Mi utopía vivida 

mi-utopia-vivida

“Todos llegamos al mundo desnudos, iguales, en las mismas condiciones. Y al final, nada de nada nos llevamos, pues nada de nada es nuestro. Así llegamos y así nos vamos. (…) Somos diferentes, pero nada más.”

Així encapçala el llibre Lucio Urtubia, a qui que se l’ha definit com a paleta, contrabandista, anarquista, atracador, se l’ha conegut per falsificar travel checks per finançar accions anarquistes i fer tremolar el First National City Bank, per acollir Quico Sabaté… Avui, es declara més utopista que qualsevol altra cosa. I és que, si ja vam poder conèixer la seva història a través del documental que porta el seu nom i d’un altre títol de TxalapartaLa revolución por el tejado (2008), avui torna a la càrrega amb un seguit d’interessants reflexions sobre l’actualitat, la política, l’anarquisme, la utopia… En la línia de Sarrionandia, Duch o Galeano, ens ofereix un recull d’apunts que poden resultar molt útils, avui que s’equipara anarquisme amb terrorisme i que es tanquen persones a la presó pel seu gust lector.

PVP: 17,9

Buscando desesperadamente el paraíso. Un viaje por las sociedades musulmanas del mundo.

 891027

En l’actual context de creixent islamofòbia, us recomanem molt la segona edició que gedisa editorial ha preparat d’aquest clàssic de Ziauddin Sardar, fill d’immigrants musulmans que, des del seu Londres natal, emprèn un viatge fascinant, espiritual en el sentit literal de retrobar la seva fe, des de Fez al sufisme turc, a l’Iraq de Sadam, la Líbia de Gadafi…

Amb una genial combinació entre narració – plena d’aventures i emocions – i informació acurada sobre les pràctiques de l’Islam contemporani, aquesta edició pren força, després de la Primavera Àrab i els atemptats a Charlie Hebdo.

PVP: 17,9