[Recomanacions] L’imperi de la llengua comuna

10458593_609151159189353_435282860840293722_n

 

El català (i la resta de llengües sense imperi) està vivint un lingüicidi? Fins a quin punt i de quina manera influeix la glotofàgia en aquesta llengua? Es pot argumentar un mòbil imperialista rere aquest discurs centralitzador?

Segons l’espanyolisme lingüístic, els intents d’aconseguir que les llengües diferents del castellà ocupin un lloc preferent en les comunitats autònomes «bilingües» no sols constitueix un greu atemptat contra la unitat de la «nació espanyola», sinó que contribueixen decisivament a la divisió, a la ignorància i a l’empobriment de la població. A més, aquests intents, tot i que en aparença van adreçats a normalitzar i dignificar el que anomenen «llengües autonòmiques», en realitat tenen un propòsit ocult: destruir la llengua espanyola i la nació espanyola i contribuir a la confrontació entre les persones i les institucions.

Juan Carlos Moreno Cabrera, denuncia, des de Madrid, en el seu primer llibre en català (de la mà de Voliana Edicions), aquest discurs de l’imperialisme lingüístic espanyol de manera raonada comentant dotzenes de textos que són exponents del discurs de la glotofàgia, la doctrina que justifica el lingüicidi de la llengua catalana (i de les altres llengües sense imperi).

Publicat per Voliana Edicions l’any 2014 (2a edició). 15e