TRIP nº1. Caminades foixianes: 3 dietaris de viatge carregats d’LSD

El proper dijous es presenta a la llibreria TRIP nº1. Caminades foixianes: 3 dietaris de viatge carregats d’LSD, de Biel Barnils i Olga Capdevila. TRIP, la col·lecció de mapes d’Adicciones porquesí, dona forma a dos viatges entre tots els possibles. Algú ho escriu i un altre ho il·lustra. Un recorregut personal per on et desplaces sense moure’t. Un passeig, un somni o una tarda al sofà. Un mapa que es desplega com un paracaigudes. Ningú és capaç de marcar amb exactitud el lloc on suposadament acabaràs caient. Ni Google Maps.

En aquest cas, el text és de Biel Barnils, activista de la paraula. Amb estudis en humanitats, realització audiovisual, gestió cultural i arts aplicades a l’escultura, el seu interès ha girat sempre al voltant de la paraula (dita o escrita). Fa molts anys que es dedica a recitar poesia, fer-ne tertúlies i presentar-ne llibres. Ha col·laborat a diferents mitjans de comunicació i és autor del llibre L’Orgia verbal. Converses amb Màrius Serra (Edicions DAU, 2010) i del blog literari Tinta xinesa. Les Il·lustracions són d’Olga Capdevila, amant d’algunes coses. Va estudiar Art i Disseny a La Massana fa molts anys i ara hi dóna classes. Entremig, es va especialitzar tant en il·lustració que es va desepecialitzar en altres coses que també li agradaven. En els seus projectes actuals, combina les feines per encàrrec i els projectes propis, que solen apareixen per satisfer la seva bibliomania i l’afany de desespecialització. Té varis llibres publicats aBlackie Books i A Buen Paso, i ha ocupat les pàgines d’El PaísLa Vanguardia o el New Yorker.

Adicciones porquesí és un col·lectiu editorial d’autoedició sense ànim de lucre amb predilecció pels projectes artístics multidisciplinaris que els permetin col·laborar amb creadors de diferents àmbits i procedències, en un intent d’estibar els punts d’unió entre imatge i text. A l’any 2006 inicien el seu primer projecte amb l’enviament setmanal per correu ordinari d’un petit fanzine de format A4 plegat en creu a un grup d’addictes al paper imprès que va anar augmentant setmana a setmana. Després d’aquelles senzilles edicions, han publicat poesia il·lustrada, nouvelles, recopilacions de gràfiques de carnisseries o fotografies de cadires narrades, entre altres. La periodicitat no és el seu fort, però és el que tenen els addictes, que es mouen per impulsos.